Cartea de istorie

EU AM O PRIETENA, O FURNICA, AMI , CARE CITESTE DIN CAPITOLELE DE ISTORIE CU MINE. EA MI-A POVESTIT DESPRE FIECARE….lectie, capitol, poza, sau cuvant din dictionar. Eu i-am povestit despre fiecare…rege, tara, secol si razboi. Furnicuta Ami a avut o lectie preferata numita Marile Descoperiri Geografice. Ami abia alearga de la secolul XI-XVI sa citim din carte, obosite, vom opri la dictionar, unde nimeni nu a vrut sa treaca. Abia astept sa topaim la titlurile lectiilor,,, cu arta medievala, imperiul otoman, umanismul,razboiul de 30 de ani, etc.
Acum eu si cu Ami vom deveni doua regine si vom calatori impreuna peste tot pe hartile lumii unde Ami va sta cuminte cat eu ma voi lupta cu fisele de evaluare de la sfarsitul fiecarui capitol al cartii
Impreuna cu Ami, Evul Mediu, Nasterea Lumii moderne, Epoca Moderna, devine o calatorie placuta si amuzanta

PLACINTA BUNICII

PLACINTA BUNICII

NOI LA TARA

SUNTEM CINCI

TREI FRATI MARI

SI DOI CU MINTI

CU BUNICA NE-AMUZAM

C-O PLACINTA

NOI MANCAM

PLINI DE CREMA PESTE TOT

DE LA COADA PANA-N COT

FIECARE VREA MAI MULT

PENTRU MUNCA DE PA CAMP

PENTRU CA ACOLO STAM

CU PLACINTA CEA GUSTOASA

FACUTA MEREU IN CASA

DE BUNICA NOASTRA BUNA

CE-A GATIT-O C-O ALUNA.

2010 – POEZIE

Sasha

Sasha

         Sasha, este un baiat bun la care oricine ar tine. El este vecinul. Are o casa cu doua camere si sta pe acelasi palier cu mine. Ne mai intalnim din cand in cand si mai povestim ce am facut. Sincer, este foarte dragut are ochii verzi , abastri ca smaraldele si un par lung blond de aur. Este in clasa a 4 a, si nimic mai mult. El este la scoala numarul 24, din sectorul 1 , acolo sta bunica lui si il duce la scoala. Eu l-as muta aici, in spatele blocului, e o scoala buna cu peste o suta de copii. Are si un frate mai mic pe nume Tudor. Si el e dragut si chiar seamana intre ei, dar sa nu uitam ca au un tata dragut normal ca seamana . Atat am avut de spus, mai ales ca el e vecinul meu si se poate spune ca e doar o cunostinta, un prieten.

         Sasha!

2011 – clasa a 6 a